Wie zijn wij


Jelger HerderJelger is in 1980 in Alkmaar geboren. Al van jongs af aan was hij geÔnteresseerd in de natuur. Met name vogels en zoogdieren trokken zijn aandacht. Toen zijn vader in 2001 een Swarovski telescoop van het type ATHD80 kocht ging hij nog vaker het veld in om vogels te kijken. In de zomer van 2001 experimenteerde hij met een digitale camera (Kodak) met het fotograferen door de telescoop. De resultaten waren aardig maar niet bevredigend.

Later las hij op Internet over de mogelijkheden van digiscoping. In april 2002 heeft hij een Coolpix 995 aangeschaft en een adapter om de camera op de telescoop te plaatsen. Vanaf dat moment is hij wekelijks bezig met fotograferen, eerst vooral door de telescoop maar later ook met de prima macro mode die de Coolpix 995 bezit. In oktober 2002 besloot hij dat het tijd werd om een homepage te maken zodat hij de mooiste foto's met iedereen kon delen.

Na een periode van digiscoping werd het tijd voor het echte werk en schakelde ze in 2003 over op een digitale spiegelreflex van Canon, de EOS 10D. Deze camera in combinatie met een 300 mm tele, een 150 mm macro en een 17-40 mm groothoek beviel uitstekend. Voor een nog groter bereik met de groothoek en meer megapixels is in 2007 een Canon 5D aangeschaft. De resultaten zijn verbluffend en zijn ook op de website te bewonderen.
Maaike PouwelsMaaike is in 1982 in Zaandam geboren. Ze werkt als groepsleerkracht in de bovenbouw van het basisonderwijs.
Sinds 14 januari 1999 zijn ze samen. Ze raakte eraan gewend om overal mee naartoe te gaan om natuur en dieren te bekijken. Sinds 2001 gaat ze graag de natuur in om ervan te kunnen genieten zoals ze hiervoor niet eerder had gedaan. Ze vindt het erg leuk om flora en fauna te determineren met behulp van gidsen.
Maar het liefst gaat ze samen met Jelger erop uit om nieuwe plekken te ontdekken met een heleboel beesten om te fotograferen.

In Juni 2006 zijn ze samen gaan wonen in Nijmegen i.v.m. het werk van Jelger, die nu inmiddels bij RAVON (Reptielen, AmfibieŽn, Vissen onderzoek Nederland) werkt. Een hele verhuizing naar een volledig andere omgeving, waar weer een hoop nieuwe plaatsen te ontdekken zijn.

Ze maakt zelf veel foto's met de 5D, maar ze neemt ook vooral de rol van assistent aan.

"Gaan we weg?, Camera mee"

Sinds 2003 zijn we ook professioneel gegaan en leveren we ook fotomateriaal voor tijdschriften, folders, jaarverslagen, boeken, posters en andere doeleinden.
 Verkoop
 Publicaties